;
Søger du bolig? - Klik her

Socialøkonomiske virksomheder i almene boligområder

Socialøkonomiske virksomheder i almene boligområder Hvad er socialøkonomi? Almene boligorganisationers rolle Etablering af socialøkonomiske virksomheder CASES

Et særligt potentiale

Socialøkonomiske virksomheder har et særligt potentiale, når det kommer til at udvikle nye løsninger, iværksætteri og jobskabelse for de svageste grupper i samfundet.

”Socialøkonomiske virksomheder er private og driver erhverv med det formål gennem deres virke og indtjening at fremme særlige sociale og samfundsgavnlige formål.”

                                    Definition fra ’Anbefalingsrapport’ af
                                    Udvalget for Socialøkonomiske virksomheder,                                    september 2013.

I boligområderne er der en stigende interesse for at beskæftige sig med socialøkonomiske virksomheder. I de kommende år bliver det interessant at se, om de tætte strategiske samarbejder med socialøkonomiske virksomheder kan være med til at styrke vores beboeres tilknytning til arbejdsmarkedet, skabe iværksættermiljø og nye funktioner i boligområderne.

Vores interesse retter sig især mod den type socialøkonomiske virksomheder, der arbejder med at hjælpe udsatte grupper tættere på arbejdsmarkedet. Dette ligger i naturlig forlængelse af det arbejde, vi allerede laver især i de udsatte boligområder. Derudover kan socialøkonomisk virksomhed være interessant at arbejde med i udkantsområder og mindre bysamfund med henblik på at fastholde arbejdspladser, indkøbsmuligheder osv.

Almene boligområder er på mange måder en god platform for socialøkonomisk virksomhed:

  • Boligorganisationer er non-profit.
  • Boligorganisationernes virksomhed er baseret på beboerdemokrati.
  • Boligorganisationerne er godt forankrede i lokalområdet tæt på lokale aktører.
  • I udsatte boligområder med helhedsplaner støttet af Landsbyggefonden er der et særligt godt udgangspunkt for etablering af socialøkonomisk virksomhed.
  • Boligorganisationerne kan udleje erhvervsareal og evt. omdanne boligareal til erhvervsareal.
  • En boligorganisation indkøber varer, tjenesteydelser og bygge- og anlægsopgaver for store beløb hvert år. Inden for udbudsreglerne er der visse muligheder for, at boligorganisationen kan købe ydelser af socialøkonomiske virksomheder.

 Udarbejdet i samarbejde med  CFBU Logo

Kontakt

Udviklingskonsulent Rikke Lønne 3376 2072 ril@bl.dk

Håndbog

"Socialøkonomiske virksomheder i udsatte boligområder"

Download håndbog
Oprettet: 03. sep. 2014, Senest opdateret: 09. jan. 2017
Print Tip en ven LinkedIn Facebook Twitter RSS