;
Søger du bolig? - Klik her

Hvad er socialøkonomi?

Socialøkonomiske virksomheder i almene boligområder Hvad er socialøkonomi? Almene boligorganisationers rolle Etablering af socialøkonomiske virksomheder CASES

Formål og drivkraft for socialøkonomi

Socialøkonomiske virksomheder opererer i krydsfeltet mellem den offentlige sektor, den private sektor og civilsamfundet.

Deres primære formål og drivkraft er at skabe en positiv social forandring men ved at benytte primært forretningsmæssige metoder til at opnå denne forandring.

Socialøkonomiske virksomheder bliver typisk opdelt i dem, der arbejder:

  • med en målgruppe. En udsat gruppe ’hjælpes’ ind på arbejdsmarkedet via regulær ansættelse, jobtræning, kompetenceudvikling og uddannelse.
  • for en målgruppe eller sag med et socialt, kulturelt, sundheds-, eller miljømæssigt sigte. Dette kan ske gennem virksomhedens aktiviteter, produkter, serviceydelser eller sociale overskudshåndtering. 

Der udover omhandler socialøkonomiske virksomheder, der arbejder med en målgruppe, ofte følgende to aspekter:

  • Et produkt, som er efterspurgt på det almindelige marked – det kan være alt fra æblemost, it, revision af regnskaber, mad eller honning.
  • Ydelser, der sælges til det offentlige i form af tilbud og forløb efter beskæftigelseslovgivningen eller den sociale lovgivning.

Kilde: Vækstcenter for Socialøkonomiske Virksomheder og Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold 2014 

Kontakt

Udviklingskonsulent Rikke Lønne 3376 2072 ril@bl.dk

Sideansvarlig: Rikke Lønne
Oprettet: 03. sep. 2014, Senest opdateret: 09. jan. 2017
Print Tip en ven LinkedIn Facebook Twitter RSS